Bekijk hier de webversie van deze nieuwsbrief >
Zonnepanelen op dak Genderen ANE animated
Beste lezer,

Wat kan er in een paar maanden tijd veel gebeuren! Ook wij merken de gevolgen van corona en hebben mensen en bedrijven zich zien aanpassen aan de omstandigheden. Wij hopen dat we met elkaar inventief en flexibel genoeg blijken om deze crisis het hoofd te bieden. (Dan kunnen we daarna wat ons betreft met dezelfde energie door met de klimaatcrisis die er al even was. We zijn immers optimisten.)

Ondertussen zaten we niet stil:

  • Het gezamenlijke zonnedak in Hank is met nog eens 100 zonnepanelen aangevuld!
    (Voor 8 huishoudens)
  • Naast groene stroom van zonnedaken uit Werkendam en Almkerk, leveren we nu ook zonne-energie uit Genderen ☀️
  • Ons klantenbestand voor groene stroom verdubbelde in 2020, we hopen op korte termijn de 💯e klant te mogen begroeten!
  • om | nieuwe energie, onze koepelorganisatie, groeit stug door en verwelkomde dit jaar de 50e coöperatie 🎉
  • om | nieuwe energie (en dus wij ook) kreeg ook dit jaar van de Consumentenbond, Wise en anderen een 10! Dat is al voor het zesde jaar op rij!
2020 was ook het jaar dat Johan Koekkoek afscheid nam van zijn bestuursfuncties in Altena.
Markant en vol overtuiging bepleitte hij als voortrekker, onvermoeibaar de groene zaak op ons eiland en trok hij duurzame initiatieven uit de klei. Want Johan is een man van woorden én daden.
Johan, wij zijn je dankbaar voor al je energie, lef en doorzettingsvermogen en gunnen jou samen met Tijke nog vele jaren in goede gezondheid!
Bestuur ANE bij Hank
Johan (rechts) bij de opening van het gezamenlijke zonnedak in Hank (2018)
Johan kreeg voor zijn afscheid een notenboom bij Fort Giessen aangeboden, die gaan we met hem planten zodra dat weer kan.

Rest ons nog om ook jou als lid of geïnteresseerde hartelijk te bedanken voor je steun aan onze coöperatie!

Met vriendelijke groet,

Bas, Cees, Ienze en Sander
Bestuur Altena Nieuwe Energie
🎄 fijne kerstdagen 🎄 en voor iedereen een goede gezondheid
om energiek en met goede moed te beginnen aan 2021!

Haal ook je energie 'uit jouw streek'

Schermafbeelding ‘Uit jouw streek’
Dit jaar bloeide er ook iets moois op. Corona maakte ons bewuster van onze plaatselijke producenten en steeds meer mensen steunen lokale ondernemers. Zo startte deze zomer ‘Uit jouw streek’ in Altena: een hele reeks smakelijke, verse en houdbare streekproducten, die je in de AltenaBox thuis kunt laten bezorgen.
Wij doen mee, want ook je groene energie kan uit je eigen streek komen. Dat is dubbel duurzaam! Nog geen klant? Voeg dan nu de daad bij het woord en ga naar altenanieuweenergie.nl voor een prijsopgave.

Samen slim rijden! Woudrichem

Staat je auto vaak gewoon stil - net als in de rest van de straat - en hik je aan tegen de hoge kosten? Overweeg dan eens een deelauto. In Woudrichem staan twee elektrische auto's voor je klaar.🚏Meer weten? Kijk dan op Samen Slim Rijden. Gebruikers besparen gemiddeld zo’n €150,- per maand.
Samen slim rijden! Woudrichem

Derde zonnedak levert aan Altena Nieuwe Energie 🎉

Om hun bedrijfsvoering te verduurzamen lieten Bert Bouman en Jos Hak zonnepanelen op de loodsen in Genderen aanbrengen. De ruim 1.400 zonnepanelen wekken zoveel energie op, dat zij met de extra capaciteit als derde grote zonnedak elektriciteit kunnen leveren aan ons! Dit had nog best wat voeten in de aarde, blijkt uit dit bericht in het Kontakt.
Zonnedak Genderen foto door drone
We willen ze natuurlijk bedanken voor hun vertrouwen en we zijn erg blij met de samenwerking. Op deze manier groeien we stukje bij beetje toe naar een duurzaam en zelfredzaam Altena. 💚

Maak nu een afspraak met de energiecoach!

Schermafbeelding AWS
Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Nodig dan een energiecoach uit: die helpt je bij het maken van de juiste keuzes om je energierekening omlaag te brengen.
Maak een afspraak via www.altenawoontslim.nl.
De energiecoach houdt rekening met de corona-voorschriften van Rijksoverheid.nl.

Zet ‘m op 60(ºC)

Je CV-ketel op 60ºC zetten, dat kun je zelf. In 60 seconden. Meteen maar zelf ook even gedaan. (Nou ja, misschien waren het 2 minuten).
Maar met de uitleg van zetmop60.nl was het een eitje en eerlijk is eerlijk, je merkt er in huis niks van. Niet bij het douchen en ons huis is ook nog steeds lekker warm. Goed voor je verbruik, goed voor je portemonnee. (En, fijne bijvangst: hoe minder heet je water, hoe minder kalkafzetting.) Dus denken wij: doen!
👍

Waarom ontvang je deze mailing?

Je bent bij ons bekend als lid van de coöperatie, je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief, je bent klant van Altena Nieuwe Energie of je doet mee aan onze postcoderoos in Hank. (Of een combinatie hiervan 😉 )

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je hier uitschrijven.

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
© 2020 Altena Nieuwe Energie Alle rechten voorbehouden
bol
Altena Nieuwe Energie | OM
facebook twitter instagram website