Bekijk hier de webversie van deze nieuwsbrief >
Banner nieuwsbrief zomer 2021
Beste lezer,

Met steeds meer versoepelingen komt er ook meer ruimte om buiten te zijn. Het afgelopen jaar zijn we veel thuis geweest én bewust thuis geweest. Een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction toont aan dat meer Nederlanders hun woning hebben verduurzaamd tijdens de lockdown. Prima investeringen voor een betere en duurzame samenleving!

In Altena worden ook een aantal stappen gezet richting een duurzame en zelfredzame gemeente. Tegelijkertijd maken we ons zorgen over de beperkte netcapaciteit, waardoor sommige projecten voor grootschalige opwek on hold moeten. Na een inspirerende bestuursvergadering hebben we daarom besloten om ons nog meer te richten op wat wel kan: zoveel mogelijk daken van de huizen vol (met zonnepanelen), isoleren én de ontwikkeling van nieuwe postcoderozen.

In deze nieuwsbrief:

  • Altena Nieuwe Energie | om op weg naar 150 klanten!
  • Meedoen aan collectieve inkoopactie isolatie kan tot 1 juli
  • Nog meer groene energie ☀️: 4e zonnedak levert aan Altena Nieuwe Energie | om
  • Wat voor effect heeft het weer op je zonnepanelen?
We hopen dat we je weer een interessante nieuwsbrief kunnen aanbieden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Altena Nieuwe Energie

Word onze 150e klant en win €500,-
voor een goed doel! 🎉

(Zo help je het klimaat én een goed doel 👍🏼)

Wij zijn echt blij met iedere nieuwe klant! Binnenkort hopen we een nieuwe mijlpaal te kunnen vieren: onze 150e klant! Dit heugelijke feit willen we vieren met een actie:
meld je aan en maak kans op een waardecheque van €500,- voor één van de vele goede doelen of maatschappelijke initiatieven hier in Altena.

Meld je dus aan en wie weet mag jij je vereniging, de voedselbank of bijvoorbeeld de Hartenbrigade blij maken met een donatie!

Inkoopactie isolatie

Koeler in de zomer, makkelijker warm in de winter

Screenshot inkoopactie isolatie
Schermafbeelding website Altena Woont Slim
Met temperaturen van +/- 30 ºC nadenken over isolatie?! Zéker! Want met een goed geïsoleerd huis bespaar je niet alleen gas in de winter, maar is je huis in de zomer ook koeler!

Doe nu mee, de collectieve inkoopactie voor isolatiematerialen loopt nog tot 1 juli!

Welk effect heeft temperatuur op je zonnepanelen? 🌤

Onze provincie heeft de eerste regionale hittegolf te pakken. Installateurs van vaste airco's kunnen de vraag al niet meer aan, maar gelukkig wekken we allemaal heel veel stroom op via onze zonnepanelen. Maar is een hoge buitentemperatuur wel zo gunstig voor de opbrengst?

Het blijkt dat (ook) zonnepanelen een optimum-temperatuur hebben: temperatuur en omstandigheden waaronder ze optimaal functioneren. Zo leveren zonnepanelen op een zonnige dag bij 20ºC méér op dan bij 30ºC. Het is ideaal als er kort daarvoor nog een regenbui is gevallen, zodat vuil van de panelen is gespoeld. Dát effect is overigens te klein om voor iedere zonnestraal nog even je panelen schoon te maken. 😅
Zelfs bij vriestemperaturen kunnen zonnepanelen nog (veel) energie opwekken. Helaas is het in de herfst en winter ook vaak bewolkt, waardoor de opbrengst in die seizoenen wel écht lager is.

Wil je hier meer over weten?
Lees dan het artikel "Wat betekent het weer voor je zonnepanelen? Van hittegolf tot vrieskou" op Change.inc
[3. Nieuws] Altena - dak in Genderen

Vierde zonnedak levert aan
Altena Nieuwe Energie 🎉

Aan de Verre Weide in Veen staat het vorig jaar geopende bedrijfspand van Homborg Industrial Machinery. Het dak met 580 panelen levert sinds 11 mei stroom. Fred Homborg, de eigenaar: ‘Na aftrek van het eigen verbruik door ons bedrijf, blijft nog zo'n 90% over voor huishoudens.’ Die stroom houden wij graag op Altena!
Schermafbeelding Homborg
Schermafbeelding website Homborg
Zonnepanelen liggen aan zuidzijde, foto toont noordzijde.
Dus: mocht je nog niet ‘om’ zijn, doe het dan nu. Dan maak je meteen kans op €500,- voor een goed doel dat je zelf hier op Altena kiest! 💚

Maak nu een afspraak met de energiecoach!

Schermafbeelding AWS
Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Nodig dan een energiecoach uit: die helpt je bij het maken van de juiste keuzes om je energierekening omlaag te brengen.
Maak een afspraak via www.altenawoontslim.nl.
De energiecoach houdt rekening met de corona-voorschriften van Rijksoverheid.nl.

Zet ‘m op 60 (ºC)

Je CV-ketel op 60ºC zetten, dat kun je zelf. In 60 seconden. Meteen maar zelf ook even gedaan. (Nou ja, misschien waren het 2 minuten).


Maar met de uitleg van zetmop60.nl was het een eitje en eerlijk is eerlijk, je merkt er in huis niks van. Niet bij het douchen en ons huis is ook nog steeds lekker warm. Goed voor je verbruik, goed voor je portemonnee. (En, fijne bijvangst: hoe minder heet je water, hoe minder kalkafzetting.) Dus denken wij: doen!👍

Waarom ontvang je deze mailing?

Je bent bij ons bekend als lid van de coöperatie, je hebt je aangemeld voor onze nieuwsbrief, je bent klant van Altena Nieuwe Energie of je doet mee aan onze postcoderoos in Hank. (Of een combinatie hiervan 😉 )

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je hier uitschrijven.

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
© 2021 Altena Nieuwe Energie
Alle rechten voorbehouden
bol
Altena Nieuwe Energie | OM
facebook twitter instagram website