Landelijk nieuws, Bestuursnieuws, Groene Energie

Weer een 10!

1m

Wij zijn samen met de ruim 40 energiecoöperaties met wie we samenwerken in het collectief om | nieuwe energie, opnieuw uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. De energie wij gezamenlijk opwekken, krijgt opnieuw het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.

Uit ons persbericht:
“Door het écht anders te doen, veranderen we de energiemarkt van onderop”

Voorzitter Cees de Bas van Altena Nieuwe Energie | om: “Het collectief waarmee wij samenwerken krijgt al 5 jaar op rij een rapportcijfer 10. Dat is een prachtige bekroning van het harde werk dat wij als lokale energiecoöperaties verrichten. Samen met ons kleine hoofdkantoor vormen we een tegengeluid in Nederland. We pakken als burgers de regie over onze energievoorziening terug. Onze klanten kopen de zonne-energie opgewekt bij De Bloemplaathoeve in Almkerk, en binnenkort komt daar ook de energie van de familie Van Bergeijk uit Werkendam bij. 

Wij zijn als non-profit organisatie gericht op het betaalbaar maken van duurzame energie voor iedereen. Onze winst gebruiken wij voor nieuwe projecten én het verlagen van onze energietarieven. Dat betekent dat hoe meer mensen met ons meedoen, hoe meer winst we als collectief kunnen teruggeven aan onze klanten. Daarmee zijn we een partij die het écht anders doet dan de rest.” Lees hier het rapport: